Офіс генпрокурора встановив імена 13 із 16 військовополонених ЗСУ, яких розстріляли росіяни на Покровському напрямку

Генпрокурор іменує загиблих військовополонених ЗСУ
Генпрокурор іменує загиблих військовополонених ЗСУ

Офіс генпрокурора з'ясував імена 13 з 16 військовослужбовців ЗСУ, які були здані у полон на Покровському напрямку, але пізніше були розстріляні окупантами. Про це повідомив начальник Департаменту війни Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов.

За словами Бєлоусова: "Стосовно останніх випадків. За фактом страти 16 бійців ми працюємо і встановили дані наших 13 військових, ще по трьох встановлюються дані, тому що немає доступу до військової частини".

Додатково, працівники СБУ з'ясували підрозділ РФ, який може мати стосунок до розстрілу 16 українських бійців.

Бєлоусов також зазначив, що протягом останнього року зросла кількість страт українських військовополонених, а їхні умови утримання в РФ значно погіршилися, ймовірно, за розпорядженням зважених осіб.

Щодо повернення тіл загиблих українських бійців, Бєлоусов зауважив, що "військові роблять все можливе, щоб забрати тіла своїх побратимів". Координаційний штаб з питань повернення військовополонених та спеціальний підрозділ СБУ також займаються цим.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) щодо ймовірного розстрілу 16 українських військовополонених на Покровському напрямку.

До слова, незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні знайшла нові докази катувань Росією українських цивільних та військовополонених на окупованих територіях України та в РФ.

Читайте також