Офіс генпрокурора запустив дашборд кримінальних справ проти бізнесу

Дашборд кримінальних справ проти бізнесу
Дашборд кримінальних справ проти бізнесу

На сайті Офісу Генпрокурора з'явився дашборд, який надає доступ до аналітичних даних про розслідування правопорушень у сфері бізнесу.

Офіс Генпрокурора, МінЦифри та Рада підприємництва спільно розробили ІТ-рішення, яке забезпечує прозорість даних про кримінальні правопорушення, пов'язані з бізнесом.

"Це успішний приклад співробітництва держави та приватного сектору, коли держава отримує швидкий і ефективний відгук на запит. Яскрава демонстрація нашого прагнення до більшої відкритості та додаткових можливостей пошуку аномалій – помилок чи зловживань, які Офіс Генпрокурора прагне виявляти і виправляти, аби задовольнити запит бізнесу на справедливість", – наголосив генеральний прокурор Андрій Костін.

Дашборд є візуалізованим додатком до системи Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР), який надає доступ до аналітичних даних та статистики про розслідування правопорушень у господарській та інвестиційній сферах.

Цей додаток дозволяє всім зацікавленим в реальному часі аналізувати статистику роботи правоохоронних органів щодо цієї категорії злочинів, бачити позитивні та негативні тенденції. В ньому зібрані і поєднані в зручному для аналізу форматі дані про статистику розслідувань та судового розгляду справ, пов'язаних з бізнесом.

Дашборд вже працює у бета-режимі у вільному доступі на сайті Офісу Генпрокурора: https://dashboard.gp.gov.ua/

Читайте також