Військові РФ розстріляли полоненого на Бахмутському напрямку: прокуратура розпочала розслідування

Розстріл полоненого російськими військовими на Бахмутському напрямку
Розстріл полоненого російськими військовими на Бахмутському напрямку

Українській військовий розстріляний російськими загарбниками

На Бахмутському напрямку російські загарбники розстріляли, імовірно, пораненого військовослужбовця Збройних сил України, який потрапив до них у полон, правоохоронці почали розслідування. Про це повідомив Офіс генерального прокурора. 

За оперативними даними, виконуючи бойове завдання в Бахмутському районі Донецької області, український військовий, імовірно, дістав поранення. Через деякий час російські загарбники захопили будівлю, де він перебував, а самого бійця взяли в полон.

Беззбройного захисника, який лежав на землі, військові РФ розстріляли.

Попередньо встановлено, що сталося все близько 10:00 п'ятниці, 6 вересня, поблизу «Фенольного заводу» на території селища Нью-Йорк.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, – ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

В Офісі генерального прокурора наголошують, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин. 

Нагадаємо, 13 жовтня 2024 року Офіс генерального прокурора розпочав кримінальне провадження щодо ймовірного розстрілу дев'яти українських військовополонених на Курщині. 

«Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та міжнародним злочином. Розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством», – заявив генеральний прокурор Андрій Костін.

Костін зауважив, що Офіс генпрокурора робить все, аби ідентифікувати і покарати всіх винуватців злочинів, які Росія чинить проти України.

Читайте також