Окупація Синьківки: голова Харківської ОВА спростував повідомлення про захоплення села

Голова Харківської ОВА прес-конференція
Голова Харківської ОВА прес-конференція

Село Синьківка на Куп'янському напрямку на Харківщині, про захоплення якого росіянами повідомили в аналітичному центрі Інститут вивчення війни (ISW), залишається сірою зоною. Про це повідомив Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у коментарі «Суспільному».

«Щодо Синьківки – там ситуація особливо не змінилася, така, як і була шість місяців тому. Є мінлива ситуація, коли заходить російська техніка – там немає в Синьківці ані наших позицій, ані позицій військ РФ. Туди заходить ворог, після того його знищують і все. Синьківка – це фактично сіра зона, на території якої ведуться активні бойові дії», – сказав Синєгубов.

За його словами, ситуація по Куп’янському напрямку дійсно дуже складна, тому що ворог обрав цей напрямок як пріоритетний. Тут відбувається багато бойових зіткнень, від 10 до 20 на добу, і в даний час тут тривають бої.

Також керівник ОВА прокоментував просування росіян у бік Кругляківки і можливості цивільних виїхати з лівого берега.

«Там зберігаються логістичні маршрути для евакуації, і за потреби ми забезпечуємо там евакуаційні заходи по всіх населених пунктах, які перебувають під контролем ЗСУ» – сказав Синєгубов.

У росіян лишився намір захопити Куп'янськ, повідомила Надія Замрига, речниця 14-ї ОМБр, що знаходиться на напрямку.

«Останнім часом російська армія зменшила використання техніки, два-три тижні тому вони використовували, і, відповідно, у нас були гарні результати зі знищення важкої техніки, МТЛБ, артсистем. Зараз більше знищуємо живої сили противника», – розповіла речниця.

Як повідомлялося, внаслідок масштабної пожежі в селі Студенок Харківської області вогнем було знищено або пошкоджено 308 будинків, що складає майже половину населеного пункту.

Читайте також