Окупаційний губернатор Запорізької області проговорився про депортацію і страти - ISW

Окупаційний губернатор Запорізької області визнав депортацію українців

Євген Балицький, губернатор Запорізької області, офіційно заявив про те, що російська влада змушує українських громадян залишити свої рідні землі, якщо вони виступають проти вторгнення Росії або критикують Росію. Він також наголосив на тому, що українці втрачають свої права без суду і слідства.

В інтерв'ю Балицький зазначив, що багато сімей були депортовані з окупованих територій, оскільки вони не підтримували дії російської влади та "ображали" Росію, використовуючи російські символи.

Губернатор спробував виправдовувати ці дії, стверджуючи, що це було зроблено в інтересах депортованих сімей. Він стверджував, що у випадку відмови переселення російська влада могла б вживати ще більш жорсткі заходи та навіть вбивати українців, які підтримують Росію.

Балицький заявив, що хоч деяким сім'ям дозволялося виїхати, інших депортували примусово, при цьому надавши їм лише пляшку води на кордоні.

За словами Євгена Балицького, російська влада мусила прийняти надзвичайно жорсткі рішення, але він не розкривав, на що саме він натякав. Інститут вивчення війни вже раніше повідомляв про депортацію українців та спроби Росії знищити українську ідентичність та культуру.

Заяви Балицького підтверджують, що російська влада діє за принципом русифікації окупованої України через примус і страх.

Слова губернатора свідчать про його підтримку політики російської окупаційної влади щодо депортації українських громадян.

Джерело: Українська правда