Окупанта посадили за відмову воювати, але він все одно опинився на фронті

Окупанта посадили за відмову воювати, але він все одно опинився на фронті

Український воїн Салкін опинився у полоні та втрапив у черговий конфлікт

Євгена Салкіна, жителя Санкт-Петербурга, було заарештовано українською армією біля Вовчанська. Це сталося через те, що він не бажав воювати, але після цього все ж вирушив на фронт. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко, поділившись відповідним відео.

У Тернах Салкін провів лише один день у грудні 2022 року, будучи членом 138-ї бригади. Колона техніки, в якій він знаходився, була знищена під час маршу. Тіла росіян просто поховали екскаваторами.

Після цього росіянин вирішив самостійно залишити свою частину, проте його заарештували. У в'язниці він знову підписав контракт і вступив у нову бойову операцію.

Він служив у 26-му танковому полку, роті "Шторм V". Він свідчив про масовий жорстокий розстріл і багато крові, оскільки його підрозділ був майже повністю знищений під Вовчанськом. Євгена Салкіна врятували з полону.

Нагадаємо, з 24 лютого 2022 року росіяни стратили щонайменше 61 українського військовополоненого. Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив про це під час телемарафону. Він також зазначив, що всі українські військовополонені страждали в полоні Росії, де їх піддавали тортурам, утримували в нелюдських умовах, голодували, відмовляли у медичній допомозі, побиттям за українську мову та іншим способами фізичного насильства.

Читайте також: