Окупанти активізувалися на декількох напрямках і заявили про просування: аналіз ISW

Російські війська активізували операції поблизу Сватового. Окупанти заявили про просування в районі кордону Донецько-Запорізької області та захоплення Кислівки на Харківщині. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Просування українських сил

Російські війська посилили свою активність на північно-західному фронті, неподалік Сватового. На 27 квітня вони зуміли захопити Кислівку. За повідомленням російських блогерів, російська танкова армія здолала українські оборонні позиції у Кислівці. Інформація також говорить про те, що російські війська контролюють цей населений пункт. Один з російських блогерів також заявив, що російські війська оточили українські сили в Котлярівці. Але Інститут вивчення війни не зміг підтвердити цю інформацію.

На 27 квітня були зареєстровані бої на південь-захід від Сватового та в районі Кремінної, але жодних підтверджень про зміни на лінії фронту відсутні.

На Сіверському напрямку були проведені обмежені бойові дії поблизу Спірного та Виїмки, але жодних підтверджень про зміни на лінії фронту відсутні.

Російські війська продовжували наступальні дії в районі Часового Яру, але жодних підтверджень про зміни лінії фронту відсутні. За словами російських мілблогерів, на східній околиці Часового Яру тривають важкі бої і російські війська намагаються очистити лісову зону на сході від Часового Яру.

Недавно окупанти підтвердили свій наступ на захід від Донецька. Геолокаційні кадри показують, що російські війська продовжують просування в Красногорівці. Також російські джерела стверджують, що російські сили повністю контролюють Новомихайлівку.

27 квітня російські джерела також повідомили про наступ у районі кордону Донецько-Запорізької області. За їхніми даними, російські війська продвинулися на 400 метрів біля Урожайного та на 100 метрів біля Старомайорського. Проте Інститут вивчення війни не зафіксував жодних візуальних підтверджень цих заяв.

На 27 квітня були проведені позиційні бойові дії на заході Запорізької області, але жодних підтверджень про зміни на лінії фронту відсутні. Позиційні бої також тривали поблизу Роботиного та на північний захід від Вербового.

На лівому березі Херсонської області тривали позиційні бої, зокрема в районі Кринок. За словами російського блогера, українські сили тримаються біля Антонівського мосту.

Раніше повідомлялося, що російська армія захопила село Бердичі в Донецькій області, розгорнувши свій прапор на західних околицях.

Як вже повідомлялося, ворогу вдалося прорватися і зайняти певну частину Очеретиного поблизу Авдіївки.