Окупанти активно наступають на кількох напрямках: аналіз ISW

Окупанти наступають на кількох напрямках
Окупанти наступають на кількох напрямках

Окупанти продовжують наступ на північний схід від Харкова. Російські війська атакували на Сіверському напрямку, вздовж лінії Куп'янськ-Сватове, на схід від Часового Яру, біля Авдіївки. Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

24 травня російські війська продовжують наступальні операції на північ від Харкова, але змін на лінії фронту не зафіксовано. Українські війська зупинили російську атаку та відбивають її на півночі Харківської області.

Російські війська продовжують штурмувати Глибоке, а також східний бік Трав'янського водосховища. Окупанти недавно продовжили наступ на північний схід від Харкова, але в селищі Вовчанськ ситуація, здається, стабілізувалася. Недавні геолокаційні кадри свідчать про те, що російські війська дісталися зруйнованого мосту на річці Вовча на схід від Тихого (східне Вовчанськ).

Окупанти недавно продовжили наступ на північний захід від Сватового та продовжують діяти вздовж лінії Куп'янськ-Сватове. Геолокаційні кадри показують, що російські війська дісталися східного Берестового (на північний захід від Сватового) та досягли часткових успіхів на схід від Стельмахівки. Генштаб ЗСУ визнав, що російській наступ на північний захід від Сватового приніс їм деякі тактичні успіхи, але найбільш активним напрямком фронту був Куп'янський напрямок.

Російські сили недавно дісталися північного заходу від Кремінної та продовжують наступ. Геолокаційні кадри, які були опубліковані 23 травня, свідчать про те, що російські сили дісталися вітрозахисних смуг східно від Макіївки (на північний захід від Кремінної).

24 травня російські війська продовжують наземні атаки на Сіверському напрямку, в районі Віймки, Спірного та Івано-Дарівки (усі на південь від Сіверська).

Російські війська продовжують наземні атаки на схід від Часового Яру, але змін на лінії фронту не зафіксовано. Українські сили відбивають російську механізовану атаку поблизу Часового Яру, як показують кадри, опубліковані журналістом Юрієм Бутусовим. Він також повідомив, що українські сили знищили 10 російських бронемашин в цьому районі. Російські війська продовжують наступ на південний схід від Часового Яру, біля Кліщіївки та Андріївки.

24 травня російські війська продовжують наступ на північний захід та захід від Авдіївки, але змін на лінії фронту не зафіксовано. Організація Frontelligence Insight попереджає, що Очеретине залишається небезпечним для українських сил.

Російські війська недавно просунулися на південний захід від Донецька. Геолокаційні кадри, які були опубліковані 23 травня, свідчать про те, що російські війська дісталися південного заходу від Новомихайлівки.

24 травня російські війська продовжують наступ в районі кордону Донецько-Запорізької області. Мілблогери з Росії повідомили, що невеликі групи російських сил на мотоциклах дісталися Старомайорського та Урожайного (обидва на південь від Великої Новосілки), де продовжуються бої. 24 травня на заході Запорізької області тривають позиційні бої, але лінії фронту на цій ділянці не змінилися.

24 травня тривають позиційні бої на лівобережжі Херсонщини, зокрема під Кринками. Російські та українські джерела повідомили, що українські війська відступили з Кринок, щоб закріпити позиції в інших місцях на східному березі Херсонської області, хоча цю інформацію поки що не підтверджено.

Читайте також