Окупанти атакують «Шахедами»: у двох містах пролунали вибухи

Російські окупанти запустили "Шахеди" у декількох областях України

Увечері 10 лютого російські окупанти запустили безпілотники "Шахеди". У низці областей України було оголошено повітряну тривогу через ці атаки. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Станом на 23:20 повітряна тривога оголошена в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

За інформацією кореспондентів "Суспільного", вибухи відбулися в передмісті Дніпра близько 23:00. Через 15 хвилин вони повторилися.

Також звуки вибухів було чутно в Миколаєві. Повітряні сили повідомляли про групу "Шахедів", яка прямувала у напрямку двох міст.

Мер Миколаєва Сєнкевич повідомив, що під час повітряної тривоги сталася пожежа на одному з об'єктів у місті. Деталі зараз уточнюються.

Жертви атаки на Харків та Великий Бурлук

Нагадаємо, що у ніч на 10 лютого безпілотники "Шахеди" вдарили по Харкову. Унаслідок атаки стався вилив дизельного пального та бензину по вулиці з приватними будинками, що спричинило сильну пожежу.

В одному з приватних житлових будинків загинула вся родина з п'ятьох людей: чоловік, дружина та троє їхніх дітей (семирічний, чотирирічний та семимісячний хлопчики). В іншому будинку загинули 66-річний чоловік та його 65-річна дружина. Також дві жінки 61 та 39 років та 45-річний чоловік отримали поранення.

Згодом стало відомо, що ворог цілював у нафтобазу в Харкові. Поліція оприлюднила відео, зняте в перші хвилини після прибуття безпілотників.

Крім того, увечері 9 лютого окупанти вдарили "Шахедами" по Великому Бурлуку. Пошкодження отримали лікарня та ресторан у центрі міста, повідомив начальник Регіональної воєнно-цивільної адміністрації Терещенко.