Окупанти атакують у районі Ласточкиного біля Авдіївки – Генштаб

Уже 725-й день продовжується широкомасштабна збройна агресія Російської Федерації проти України. Ситуація на сході та півдні країни залишається складною. За минулу добу відбулись 56 бойових зіткнень. Ворог наніс 3 ракетні та 33 авіаційні удари, а також здійснив 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню, у результаті чого є поранені та загиблі серед цивільного населення. У наслідку агресії багатоповерхові та приватні будинки, а також об'єкти інфраструктури зазнали руйнувань та пошкоджень. Цю інформацію оприлюднив Генеральний штаб Збройних сил України 18 лютого.

Ситуація на оперативних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках немає суттєвих змін. Зафіксовані підрозділи збройних сил Білорусі, які виконують завдання у прикордонних районах зі збройними силами України.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах, здійснює диверсійну та розвідувальну діяльність, а також обстрілює населені пункти з території РФ та посилює міно-вибухові загородження. Було зафіксовано авіаційний удар біля Вільхуватки Харківської області. Більше 20 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

На Куп'янському напрямку ворог не проводив наступальних дій, але здійснив авіаційні удари біля Петропавлівки та Борової Харківської області. Більше 10 населених пунктів були піддані артилерійському та мінометному обстрілу.

На Лиманському напрямку наші військові відбили 7 атак противника біля Тернів та Виїмки Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону. Також були здійснені авіаційні удари біля Білогорівки Луганської області та Роздолівки Донецької області. Понад 10 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

На Бахмутському напрямку наші сили відбили 4 атаки противника поблизу Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Більше 10 населених пунктів були піддані артилерійському та мінометному обстрілу.

На Авдіївському напрямку наші війська відбили 3 атаки ворога біля Ласточкіного та Первомайського Донецької області. Також противник здійснив авіаційні удари біля Желанного, Орлівки та Семенівки Донецької області. Більше 20 населених пунктів були піддані артилерійському та мінометному обстрілу.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони здійснюють стримування ворога біля Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Було зафіксовано 12 спроб прориву оборони наших військ. Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка та Парасковіївка опинились під артилерійським та мінометним обстрілом.

На Новопавлівському напрямку ворог не проводив наступальних дій, але були піддані артилерійському та мінометному обстрілу підмоги населених пунктів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 7 атак противника біля Роботиного Запорізької області. Також були здійснені авіаційні удари біля Малої Токмачки Запорізької області. Понад 20 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

На Херсонському напрямку противник намагається вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. За минулу добу було зафіксовано 14 спроб штурму позицій наших військ. Більше 10 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

Успіхи ЗСУ

Авіація Сил оборони здійснила удари по 4 районах зосередження противника. Також було знищено винищувач-бомбардувальник Су-34 на східному напрямку. Підрозділи ракетних військ завдали ударів по 3 пунктах управління та 1 складу боєприпасів противника.

Раніше Reuters повідомило про наслідки окупації Авдіївки.