Окупанти атакували два термінали в порту «Південний» на Одещині

Росія атакувала термінали в порту "Південний"

Пресслужба Міністерства відновлення України повідомила, що Росія атакувала два термінали в порту "Південний". Один з них належить сінгапурській компанії "Дельта Вілмар". Ця атака призвела до зруйнування ємностей з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

Пресслужба Міністерства відновлення України зазначила, що атаковано два термінали в порту "Південний", які спеціалізуються на перевалці агропродукції. Один з них належить компанії "Дельта Вілмар", яка займається переробкою агропродукції та має значні інвестиції і робочі місця.

Ця російська атака стала 39-ю по об'єктах портової інфраструктури Одеської області. Загалом атаковано та пошкоджено більше 200 об'єктів, 153 транспортні засоби, вісім цивільних суден та постраждало 26 осіб.

У повідомленні пресслужби зазначено: "З часів як Росія вийшла з зернової угоди, вона систематично атакує порти з метою припинити експорт української агропродукції на світові ринки. Лише сильні системи ППО здатні зупинити агресора в своїх намірах знищити портову інфраструктуру і підірвати продовольчу безпеку світу. Адже Україна була, є і залишається гарантом безпеки і топовим експортером агропромислової продукції".

Нагадаємо, що сьогодні, 19 квітня, в Одесі сталися два вибухи, які призвели до пошкодження припортової інфраструктури та постраждань. Також Європейський Союз планує ввести мита на імпорт зерна з Росії та Білорусі для захисту фермерів і країн-членів.