Окупанти атакували енергетичну інфраструктуру в чотирьох областях

Російські окупанти атакували об'єкти критичної енергетичної інфраструктури у чотирьох областях

11 квітня російські окупанти атакували об'єкти критичної енергетичної інфраструктури у Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Наслідки атаки на енергетичну інфраструктуру

У результаті атаки постраждали об'єкти генерації та системи передачі енергії, зокрема вздовж Харківської, Запорізької, Львівської і Київської областей. Компанія ДТЕК повідомила, що дві теплоелектростанції були серйозно пошкоджені під час обстрілу, але енергетики вже почали ліквідацію наслідків та відновлення роботи обладнання.

Захворюваність на енергопостачання у Харкові

Згідно з керівницею Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталією Гуменюк, енергетична інфраструктура була основною метою російської атаки на південь України. Голова Харківської ОВА Синєгубов додав, що ворог завдав щонайменше 10 ударів по критичній інфраструктурі Харкова та області. Наразі немає інформації про постраждалих, проте мер Ігор Терехов повідомив, що, зважаючи на цільові об'єкти російського агресора, можуть виникнути проблеми з енергопостачанням у Харкові, включаючи нероботу метро протягом наступних годин.

Вибухи в Києві та Київській області

Також, вранці 11 квітня мешканці Києва та Київської області почули вибухи, а протиповітряна оборона була активована.