Окупанти атакували Харків та область «Шахедами»: влада назвала наслідки

Увечері 9 лютого окупанти атакували Харків та Великий Бурлук. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

У Харкові було зафіксовано пошкодження в Немишлянському районі. Пошкоджена цивільна інфраструктура. Великий Бурлук також зазнав втрат - цивільне кафе було атаковано.

Щодо постраждалих наразі немає жодної інформації, повідомив голова Харківської ОВА.

У мережі поширюються повідомлення про сильну пожежу в Харкові.

За даними, у Харкові відбулося не менше чотирьох вибухів, після яких над містом побачили вогонь від пожежі.

«Харків під ворожими ударами. У місті серія вибухів. Шахеди. Під ударом цивільна інфраструктура», - повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Нагадаємо, увечері 9 лютого в кількох областях України вирішили оголосити повітряну тривогу через атаку безпілотників. Вибухи прогриміли в Одесі та Харкові.

Як повідомилося, окупанти атакували Харківщину з використанням безпілотників вночі 9 лютого, що призвело до пожежі в цивільній інфраструктурі.

Внаслідок атаки пошкоджені та знищені виключно цивільні об'єкти. Один цивільний чоловік-охоронець зазнав пошкоджень і отримав медичну допомогу на місці події, повідомив глава Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Після півночі окупанти атакували цивільну інфраструктуру Зміївської громади з використанням безпілотників. Рятувальники ліквідовували пожежу в будівлі готелю, літньому майданчику ресторану та 3 автомобілях», - розповів Синєгубов.

Виключно цивільні житлові будинки, трьохповерхова будівля відпочинкового комплексу та їдальня також зазнали пошкоджень внаслідок інших атак.