Окупанти атакували КАБами Запоріжжя: кількість постраждалих зросла

Уручники атакували КАБами Запоріжжя: багато постраждалих
Уручники атакували КАБами Запоріжжя: багато постраждалих

Російські війська знову атакували Запоріжжя КАБами

У ніч на 12 жовтня російські війська знову атакували КАБами Запоріжжя. Окупанти завдали три удари по місту, спричинивши руйнування житлових будинків і промислових об'єктів. Про це повідомляє очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Кількість постраждалих у Запоріжжі на цей момент становить чотири людини. Пошкодження зафіксовано одразу у трьох районах міста.

За даними голови ОВА, удари росіян по місту завдали шкоди в Шевченківському, Олександрівському та Вознесенівському районах Запоріжжя. Ушкоджень зазнали 26 приватних та три багатоквартирних будинки.

Українські сили збили 24 ворожі безпілотники

Нагадаємо, російська війська знову атакували вночі Україну. Так, українським силам вдалося збити 24 ворожих безпілотники. У ніч на 12 жовтня 2024 року противник атакував Україну ракетами невстановленого типу з Білгородщини та 28-ма ударним БпЛА з Курська та Приморсько-Ахтарська.

Зокрема, російські війська вночі завдали авіаудару по житловому мікрорайону Сум. Внаслідок атаки поранено жінку, пошкоджено чотириповерховий багатоквартирний будинок, адмінбудівлю та приватні будинки.

У Ровеньках Луганської області у ніч проти 12 жовтня сталася пожежа на нафтобазі. Місцеві жителі заявляли про вибухи в районі міста Ровеньки, які було чути цієї ночі. Натомість російське Міністерство оборони заявило, що вночі нібито було збито 47 українських безпілотників.

Згодом Генштаб ЗСУ підтвердив удар по складу паливно-мастильних матеріалів у районі міста Ровеньки. На цій базі зберігалися нафта і нафтопродукти, які постачалися зокрема й для потреб армії РФ.

У ніч на понеділок, 7 жовтня, окупований Крим зазнав масштабної атаки безпілотниками. В результаті спалахнула потужна пожежа на нафтобазі у Феодосії. Згодом Сили оборони України підтвердили, що завдали успішного удару по морському нафтовому терміналу противника, який розташований у тимчасово окупованій Феодосії.

Морський нафтовий термінал у Феодосії є найбільшим об'єктом такого типу в Криму. Обсяг його резервуарних ємностей 250 тис. кубічних метрів. На півострові працює ще один такий термінал, розташований у Севастополі. Порт відкритий для заходу суден цілий рік і може надавати послуги з переробки вантажів широкого різновиду, механізований. Він має мережу залізничних колій.

До слова, у Феодосії на найбільшій нафтобазі Криму досі триває масштабна пожежа.

Читайте також