Окупанти атакували припортову інфраструктуру Одеси: є загиблі та поранені

Окупанти атакують інфраструктуру Одеси
Окупанти атакують інфраструктуру Одеси

Російські війська знову атакували Одесу балістичною ракетою. У результаті цього нападу одна людина загинула і вісім були поранені. Про це повідомив глава Одеської ОВА Олег Кіпер.

За словами Кіпера, цілью ворога став знову припортова інфраструктура. Завдано шкоди цивільним суднам: NS Moon під прапором Белізу та суховантажному судну під прапором Палау OPTIMA. Тиждень тому воно вже було пошкоджено внаслідок балістичного обстрілу.

Поранені перебувають в лікарні, двоє з них у важкому стані. Кіпер додав: "Медики надають всю необхідну допомогу. Всі поранені та загиблий - працівники припортової інфраструктури, громадяни України".

Крім того, внаслідок атаки постраждала також припортова інфраструктура, зокрема склад з зерном.

Нагадаємо, 9 жовтня російські військові завдали удару по портовій інфраструктурі Одеської області. Вночі на 7 жовтня російські військові також вдарили по українському порту "Південний". В результаті обстрілу пошкоджено цивільне судно Paresa під прапором Сент-Кітс і Невіс.

Крім того, російські окупанти знову вивезли українське зерно з Маріуполя. Про це повідомили в Центрі національного спротиву (ЦНС). За даними ресурсу, партія зерна обсягом 8 тис. тонн була вивезена з Маріуполя в один із російських портів.

На конференції United for Justice начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Юрій Бєлоусов заявив, що збитки від привласнення Росією українського зерна становлять понад 30 млрд грн, але ці дані не є остаточними.

Нагадаємо, російські війська напали на цивільне судно з пшеницею для Єгипту в Чорному морі одразу після його виходу з українських вод.

Читайте також