Окупанти атакували «Шахедами»: деталі нічної атаки

Окупанти знову атакували Україну дронами

У ніч на 12 квітня 2024 року окупанти знову атакували Україну з використанням дронів, повідомляють Повітряні сили ЗСУ. За інформацією, противник використав 17 ударних безпілотних літальних апаратів типу Shahed-131/136, які були випущені з мису Чауда в окупованому Криму, а також керовану авіаційну ракету Х-59 з повітряного простору окупованої Донеччини.

За результатами протиповітряного бою з використанням авіації Повітряних Сил та мобільних вогневих груп Сил оборони України, було знищено 16 ударних безпілотних літальних апаратів типу "шахед" в межах Миколаївської, Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Вінницької та Хмельницької областей.

Атака на об'єкти критичної енергетичної інфраструктури

Нагадаємо, 11 квітня російські окупанти атакували об'єкти критичної енергетичної інфраструктури у чотирьох областях. Об'єкти генерації та системи передачі були атаковані в Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.

Унаслідок російської атаки у ніч на 11 квітня повністю була знищена Трипільська теплоелектростанція, яка розташована на Київщині.