Окупанти досягли незначних успіхів на декількох напрямках: аналіз ISW

Російські війська останнім часом рухаються на південний схід від Часового Яру і продовжують наступальні дії в цій області. За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), окупанти також досягли деяких успіхів на Донеччині.

Українські сили наступають

13 квітня тривали бої поблизу Кремінної, але не було підтверджень про зміни на лінії фронту в цьому районі. Бої також тривали у районі Тернів, Торського, Діброви, Серебрянського лісу та Білогорівки. За інформацією Генштабу ЗСУ, російські війська не проводять наступальних дій на Куп'янському напрямку.

Також військові зіткнення відбулися на північний схід від Бахмута поблизу Верхньокам'янського; на південний схід від Сіверська біля Виїмки та Спірного; і на південь від Сіверська біля Роздолівки.

Російські війська також продовжують наступальні дії на південний схід від Часового Яру. Згідно з геолокаційними кадрами, опублікованими 12 квітня, російські війська просунулися на північний захід від Кліщіївки. Українські військові повідомили, що російські сили досягли північних околиць Богданівки, але не змогли утриматися в цьому районі.

13 квітня російські війська також рухалися на захід і південний захід від Авдіївки, але не було підтверджень про зміни на лінії фронту в цьому районі. Бої відбулися на північний захід від Авдіївки в районі Новокалинового, Новобахмутівки та Бердичів; на захід від Авдіївки в районі Семенівки, Уманського, Яснобродівки; і на південний захід від Авдіївки поблизу Первомайського та Нетайлового.

Речниця української бригади, яка діє на Авдіївському напрямку, повідомила, що українські сили відбили атаки російських військ на цьому напрямку та знищили колону російської бронетехніки.

Російські війська також продовжують наступальні дії на південний схід від Донецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 13 квітня, показують, що російські війська досягли деяких успіхів на південно-східній околиці Красногорівки. Також за геолокаційними кадрами, опублікованими 13 квітня, російські війська просунулися під час механізованих штурмів до північ від Новомихайлівки.

13 квітня на кордоні Донецько-Запорізької області тривали бої на тлі повідомлень про активізацію наступальної активності РФ в цьому районі. Повідомляється, що бої відбулися на південь від Великої Новосілки в районі Старомайорського та Урожайного.

13 квітня також відбулись бої на заході Запорізької області, але немає підтверджень про зміни на лінії фронту. Бої тривали біля Роботиного. Речниця Південного оперативного командування Збройних сил України заявила, що російські війська не зайняли стійких позицій у Роботиному.

13 квітня також були бої на лівому березі Херсонщини в районі Кринок.