Окупанти експлуатують Керченський міст для крадіжки українських корисних копалин

Окупанти експлуатують Керченський міст для крадіжки українських корисних копалин

За даними Міністерства оборони Великобританії, Російська Федерація користується Керченським мостом для вивезення викрадених корисних копалин з окупованих територій України. Українська влада давно повідомляє про цю крадіжку ресурсів, таких як залізняк, вугілля, титан, уран, марганець, золото та літій. Ці ресурси є потенційними цілями для Росії, оскільки призводять до знищення економіки України.

За даними британської розвідки, одна з причин для покращення транспортних мереж на окупованих територіях України полягає в тому, що Росія хоче забрати ще більше українських корисних копалин. Один представник окупаційної влади в Запорізькій області навіть заявив, що будівництво транспортних зв'язків з Росією полегшить експорт зерна та корисних копалин.

На південь від Дніпрорудного в Запорізькій області України Росія продовжує видобуток корисних копалин, вивозячи залізну руду залізницею. Потяги їдуть через Крим, Керченським мостом до Росії. Ця діяльність не позбавлена ризику, оскільки поїзди повинні рухатися через райони, де діють українські партизани, які вже взяли на себе відповідальність за напади

Детективи Бюро економічної безпеки України арештували корпоративні права чотирьох підприємств-надрокористувачів, які є власністю підсанкційних осіб та громадянина Російської Федерації.

Кирило Буданов, керівник Головного управління розвідки Міноборони України, відзначив, що українські сили можуть ударити по Керченському мосту в Криму, будівництво якого було проведено Росією, за допомогою розташованих в США ракет великої дальності Atacms. Цей удар зруйнує важливу залізничну лінію зв'язку між окупованим Кримом і Росією.

Читайте також: