Окупанти готуються посилити штурм на одному з напрямків: аналіз ISW

Збройні сили України активно продовжують проводити воєнні операції на кількох ділянках фронту. Ворожі сили готуються до посилення своїх штурмових дій біля Новомихайлівки. Про це згадується у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Прогрес українських військових

Російські війська недавно продовжили своє просування на південь від Кремінної під час позиційних боїв по всій лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Геолокаційні кадри демонструють, що російські сили недавно продовжили своє просування на східну околицю Білогорівки.

Речник Групування військ "Хортиця" капітан Ілля Євлаш повідомив, що російські сили зменшили кількість обстрілів з непрямого наведення на Куп'янському напрямку останнім часом, ймовірно, через погані погодні умови.

Повідомляється, що російські війська продовжили своє просування поблизу Бахмута в умовах позиційних боїв. Бойові дії тривали біля Віймки, Роздолівки, Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки, Південного та Шумів.

Російські війська також підтвердили наступ на південь від Авдіївки та продовжують наступ на північ. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 лютого, показують, що російські сили недавно просунулися вулицями Чернишевського, Спортивною та Соборною на півдні Авдіївки.

Згодом, 10 лютого, російські війська просунулися на захід від Донецька. Бойові дії тривали біля Георгіївки та на південний захід від Донецька поблизу Побєди, Новомихайлівки та Водяного. Оглядач Машовець зазначив, що російські війська готуються до посилення штурмових операцій біля Новомихайлівки, незважаючи на обмежену кількість російських військ та техніки в цьому районі.

10 лютого на кордоні Донецької та Запорізької областей продовжувалися позиційні бої поблизу Золотої Ниви, Урожайного, Старомайорського, на південний захід від села Рівнопіль та на північ від Приютного.

Також тривали позиційні бойові дії на заході Запорізької області в районі Роботиного, на захід від Вербового і Новопокровки. Російський блогер стверджував, що українські сили продовжують рухатися з Кам'янського і досягли певного успіху біля Копані та Роботиного.

Згадується, що позиційні бої тривали на лівому березі Херсонщини, зокрема під час сутичок під Кринками, як повідомляли російські та українські джерела.