Окупанти хочуть захопити унікальну шахту під Покровськом – Reuters

Завдавання шкоди унікальній шахті в Покровську
Завдавання шкоди унікальній шахті в Покровську

Російські війська рухаються у напрямку Покровська з метою захоплення шахти, де видобувається особливий тип вугілля - коксівне. Про це повідомляють журналісти агентства Reuters.

За інформацією агентства, шахта має велике значення для української металургійної промисловості, тому російські війська прагнуть її захопити. Вона знаходиться приблизно за 10 км на захід від центру міста і спеціалізується на видобутку вугілля, яке потрібне для виробництва коксу.

Голова асоціації металургів України Олександр Каленков заявив, що втрата шахти може призвести до значного зниження виробництва сталі. За його словами, до кінця року планувалось виробити до 7,5 мільйонів тонн сталі, але наступного року планувалось збільшити виробництво до понад 10 мільйонів.

Каленков також наголосив, що втрата шахти призведе до зростання виробничих витрат для металургів, оскільки недостатньо буде імпорту.

Шахта «Покровське» є одним з найбільших шахтоуправління в Україні з видобутку коксового вугілля. Вона має велике значення для металургійної промисловості країни, забезпечуючи її сировиною.

У жовтні 2024 року ситуація на Покровському напрямку є напруженою. Російські війська продовжують активні наступальні дії з метою захоплення стратегічних об'єктів, зокрема шахт, що мають значення для української промисловості. Напрямок активно обороняється українськими силами.

Нагадаємо, шахтоуправління «Покровське» забезпечує роботою шість тисяч людей, тому його захоплення Росією може призвести до катастрофічного спаду виробництва сталі.

Армія РФ не зможе захопити Покровськ Донецької області ні до 1 жовтня, ані пізніше, за словами колишнього керівника Служби зовнішньої розвідки України Миколи Маломужа.

Захоплення Покровська може стати центральною подією військової кампанії Росії в Донецькій області цього року - так заявляли американські журналісти раніше.

Читайте також