Окупанти майже вдвічі зменшили кількість штурмів Авдіївки

Протягом останньої доби атаки та артилерійські обстріли у Авдіївці знизилися через похолодання. Інформацію про це надав речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

Російські загарбники продовжують спроби оточити Авдіївку, але кількість артилерійських обстрілів зменшилася в порівнянні з попередньою добою. 6 січня було зареєстровано понад 1000 обстрілів, а 7 січня їх кількість склала 617.

«Ми це списуємо на погодні умови, тому що не в повній мірі можуть функціонувати безпілотники. Порівнюючи з погодою, що була раніше, стало досить холодно. Кількість штурмів також зменшилася. Раніше було 50-60 за добу, зараз - 25», - заявив Штупун.

Росія продовжує атаки авіаційними бомбами - за добу зареєстровано 31 випадок.

Нагадаємо, що російські війська почали бої в районі Авдіївки в жовтні 2020 року. Цей наступ вважається наймасштабнішим з 2014 року.

Також варто зазначити, що російські окупанти випадково скинули авіабомбу на багатоповерхівки в Рубіжному на Луганщині, що на тимчасово окупованій території. Це призвело до численних жертв. Свідки не змогли приховати подію.

Вже 684-та доба повномасштабної війни Росії проти України. За добу відбулося 55 бойових зіткнень. Противник здійснив 55 ракетних та 16 авіаційних ударів, а також провів 16 обстрілів реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.