Окупанти могли захопити Новоалександрівку: британська розвідка повідомила про наслідки

Окупанти могли захопити Новоалександрівку: британська розвідка повідомила про наслідки

За даними Міністерства оборони Британії, російські окупанти можуть захопити село Новоолександрівка в Донецькій області, що загрожує одному з основних шляхів постачання Сил оборони на сході.

Міноборони Британії повідомляє, що "російські війська, ймовірно, взяли під контроль село Новоолександрівка, розташоване приблизно за 20 км на північ від Авдіївки Донецької області. У цьому районі протягом 2024 року точилися запеклі бої, і Росія поступово просувалася вперед з моменту захоплення Авдіївки в лютому 2024 року".

Зауважується, що окупація Новоолександрівки дозволить ворожому війську наблизитись до дороги Т-05-04, яка є одним з основних шляхів постачання Сил оборони на сході.

Розвідка також наголошує, що село Воздвиженка може стати наступною ціллю Росії, яка планує перерізати дорогу і порушити українську логістику.

Окупанти активізували свої бойові дії на Сватівському і Сіверському напрямках, де зосереджено значне військове угруповання російських військ.

Раніше Збройні сили України нанесли удар по російській нафтобазі у Краснодарському краї ракетами українського виробництва "Нептун".

Зазначимо, що з моменту оголошення мобілізації в Росії до військових судів надійшло багато кримінальних справ про відмову від служби.

Читайте також: