Окупанти можуть готуватися до відновлення наступу на одному напрямку: аналіз ISW

Окупанти готуються до відновлення наступу
Окупанти готуються до відновлення наступу

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська почали підготовку до відновлення наступу на Кам'янський напрямок Запорізької області. Вони з усієї сили наступають на цю ділянку, здійснюючи авіаудари та наземні атаки.

Цього дня також українські сили здійснили контратаку на північ і північний схід від Харкова. Російські війська, за попередньою інформацією, атакують українські позиції невеликими групами піхоти, підтримані безпілотниками, артилерією, авіацією, а також ефективно використовують бронетехніку.

На 22 червня повідомляється, що російські війська продовжують наступальні дії на Сіверському напрямку, та, хоча лінія фронту ще не зазнала значних змін, вони вдало продовжують просуватися. Також 22 червня росіяни виявили активність в районі Часового Яру, просуваючись на схід.

У результаті російської агресії, наразі, Сватове, Авдіївка та Шуми опинилися під контролем окупантів.

У районі Донецько-Запорізької області також тривають наземні атаки бойовиків. На жаль, жодних підтверджених змін лінії фронту поки що не спостерігається. Однак, російські війська активно посилюють авіаудари та наземні атаки біля Кам'янського.

За даними ISW, російські війська можуть намірніше відновити наступальні операції в даному районі найближчими днями. Інтенсивне використання плануючих бомб і зростаюча активність наземних атак свідчать про це.

Також 21 і 22 червня тривали бої на лівому березі Херсонщини, зокрема неподалік від Кринок і островів у заплаві річки Дніпро.

Читайте також

На війні загинув український артист
сьогодні, 15:58 1 переглянули
На війні загинув український артист