Окупанти на Луганщині передаватимуть житло українців силовикам та мігрантам

Окупанти на Луганщині передаватимуть житло українців силовикам та мігрантам

На окупованій частині Луганщини місцева влада змінює законодавство, щоб передати житло, яке вони вважають "безгосподарним", силовикам та мігрантам з Центральної Азії, повідомляє Центр національного спротиву.

Окупаційні адміністрації будуть виявляти та привласнювати житло, що вважається "безхазяйним майном".

Житло, яке окупанти визнали "безгосподарним", передаватимуть спочатку службовцям силовиків, працівникам соціальної сфери та громадянам, які втратили житло та мають потребу у приміщеннях.

Російські окупаційні адміністрації також виділятимуть таке житло для цивільних службовців, яких завозять з РФ для роботи в окупаційних органах. Ці квартири й будинки також продаються росіянам за низькими цінами, які хочуть переселитися на територію окупованої України.

Окупанти не визнають документи на власність, видані відповідно до українського законодавства, і вимагають переоформлення за російськими законами. Власники нерухомості повинні отримати російський паспорт та підтвердити право власності на майно.

Окупанти заявили, що протягом 30 днів націоналізують житло луганчан, які не повернуться на окуповану територію і не перереєструють свою нерухомість за законодавством РФ. Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Читайте також: