Окупанти найближчим часом можуть активізуватися на ще одному напрямку – ISW

Окупанти найближчим часом можуть активізуватися на ще одному напрямку – ISW

За звітом американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська можуть активізувати наступальні дії на Времівському напрямку, особливо на межі Донецької та Запорізької областей. Аналітики також повідомляють про потужні удари російських сил плануючими бомбами. Лише вчора, 16 червня, агресори випустили 54 некеровані плануючі бомби біля Старомайорського, що може бути підготовкою до наступних атак поблизу цього населеного пункту.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на Времівському напрямку відбулося 11 спроб потіснити підрозділи Сил оборони з займаних позицій біля Водяного, Урожайного та Старомайорського. Російські сили підтримувалися авіацією. ISW підтверджує ці штурми на інтерактивних картах, що оновив український інформаційний ресурс DeepState. Десять атак завершилися невдачею для російських загарбників, а бій триває в районі Водяного. Ситуація під контролем Сил оборони.

ISW також стверджує, що 16 червня російські війська проводили тільки обмежені наступальні дії в районі кордону Донецької та Запорізької областей без просування углиб території.

Російські війська також продовжують наступальні дії у Харківській області, зокрема в районі Глибокого, Вовчанська та Тихого.

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Володимир Путін не цікавиться чесними переговорами і лише вдає зацікавленість ними.

Читайте також: