Окупанти намагаються оточити Курахове: проєкт DeepState повідомив деталі

Оригінал документів DeepState| Ukraine
Оригінал документів DeepState| Ukraine

Російська армія продовжує натискати на Курахове і намагається протиснутися через українські позиції, щоб оточити місто. За допомогою великої кількості техніки та піхоти росіяни намагаються продовжувати розвивати свій успіх, який отримали біля Красногорівки, повідомляє моніторинговий проєкт DeepState.

Бійці 46-ї бригади Сил Оборони активно борються в районі населених пунктів Гостре та Георгіївка-Максимільянівка. Ворог просувається у напрямку села Гостре, але зазнає сильного опору з боку української піхоти та зазнає обстрілів артилерії та дронів. За словами представників ЗСУ, росіяни намагаються обійти Максимільянівку та Георгіївку, але досягають невдачі.

Аналітики проєкту пояснюють натиск ворога на Курахове успіхом росіян на лінії Українськ-Желанне Перше-Невельське. Зазначається, що росіяни накопичують сили і збираються подальше просування в напрямку Гірника, використовуючи слабкі точки в українській обороні.

«Не дивно, що цей напрямок атак відносять до Курахівського, адже просування ворога відбувається південніше саме в його сторону. Зараз йдуть спроби ворога повністю окупувати Желанне Перше та зачистити місто Українськ, при цьому триває накопичення та перегруповування сил для подальшого просування, зокрема, в напрямку Гірника. Куди буде далі рухатися ворог - покаже тільки час, адже, дуже часто, вони просто використовують можливості слабких місць, які дозволяють їм йти далі», - зазначили в DeepState.

Українські позиції в місті Курахове вже частково оточені, оскільки ворог наступає з трьох напрямків. Проте ЗСУ стверджують, що вони мають достатньо засобів і боєприпасів для стримування російського наступу та контролю ситуації.

Російські окупанти виявили зусилля у захопленні Курахового та Вугледара Донецької області, щоб українські війська не змогли сконцентруватися для посилення оборони Покровська.

Читайте також

Росія вдарила ракетою по Одесі: є поранені
сьогодні, 16:51 207 переглянули
Поранені внаслідок ракетного удару Одеси