Окупанти намагаються вибити ЗСУ з позицій на півдні – Генштаб

Україна продовжує вести війну з Росією вже 685-й день. Протягом останньої доби відбулося 67 зіткнень. Про це повідомили з Генерального штабу Збройних сил України 9 січня.

Ситуація на різних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує знаходитись біля кордону та активно застосовувати диверсійні дії. Вони також збільшили кількість мінно-вибухових загороджень на кордоні в Білгородській області.

Українські захисники на Куп'янському напрямку відбили п'ять атак ворога недалеко від Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку наші війська відбили дві атаки окупантів східніше Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші оборонці також відбили дві атаки противника в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські військові продовжують стримувати ворога, який намагається оточити Авдіївку. Протягом минулої доби було відбито три атаки в районах Авдіївки, Сєверного, Тоненького, а також 15 атак неподалік Первомайського та Невельського в Донецькій області.

Сили оборони на Мар'їнському напрямку продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. За останню добу було відбито 12 атак.

На Шахтарському напрямку вороже військо не проводило наступальних дій.

На Запорізькому напрямку сили оборони відбили сім атак в районах Червоного, Вербового та Новопрокопівки.

На Херсонському напрямку українські військові продовжують розширювати свої позиції. Незважаючи на значні втрати, ворог спробує вигнати нас із цих позицій. Протягом минулої доби було здійснено 12 неуспішних штурмів проти позицій Сил оборони.

Удари ЗСУ по ворогу

Наші війська активно вражають окупаційні сили, завдаючи їм значні збитки як у військовій техніці, так і в людях.

За допомогою протиповітряної оборони України було знищено 18 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Ракетні війська завдали удару по двом складам боєприпасів ворога.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), українські війська продовжують утримувати свої позиції на лівому березі Херсонської області, а російські війська безуспішно намагаються атакувати їх на цьому напрямку.