Окупанти не можуть знайти колаборантів для управління селами – ЦНС

Окупанти не можуть знайти колаборантів
Окупанти не можуть знайти колаборантів

Понад два з половиною роки триває окупація частини території України російськими загарбниками. Але їх стикаються з проблемою – вони не знаходять достатньо жителів, які були б готові співпрацювати з ними і займати посади в окупаційних адміністраціях на селі. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Навіть після тривалого періоду окупанти не змогли створити дієві окупаційні осередки в селах. Тому вони влаштували конкурс під назвою "лідери села", обіцяючи грошові винагороди тим, хто погодиться працювати на окупаційну владу.

Але навіть пропозиція грошової винагороди не залучає місцевих жителів. Кількість заявок на участь у конкурсі залишається дуже низькою, що свідчить про небажання більшості українців на окупованих територіях співпрацювати з ворогом.

За словами представників Центру національного спротиву, навіть росіяни намагаються не розголошувати імена учасників конкурсу, бо розуміють, що це буде доказом колабораціонізму і зради своєї країни.

Така ситуація свідчить про провал російської пропаганди і неспроможність окупантів забезпечити контроль над захопленими територіями через створення лояльної місцевої влади.

Українці продовжують протистояти і відмовляються співпрацювати з агресором навіть за загрози репресій і обіцянок матеріальних вигод.

Раніше повідомлялося, що окупанти наближаються до двох населених пунктів на Донеччині.

Читайте також