Окупанти обстряли передмістя Харкова: є загиблі та поранені

Атака окупантів на передмістя Харкова
Атака окупантів на передмістя Харкова

Російські загарбники атакували Харківський район, є загиблі та поранені

Сьогодні вдень російські війська вчинили напад на Харківський район, при цьому загинули п'ять мирних жителів. Щонайменше вісім осіб отримали поранення. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Орієнтовно о 11:03 у Харкові загриміло. Пізніше стало відомо, що ворог вдарив по Малоданилівській громаді Харківського району.

Окупанти вдарили по території, де відпочивали місцеві жителі

За словами Синєгубова, внаслідок цього нападу загинули чотири особи, ще восьмеро отримали поранення. Серед поранених є фельдшер екстреної допомоги. Також пошкоджено автомобіль швидкої допомоги. Інформація щодо кількості поранених та розмірів руйнувань наразі уточнюється.

Слід зазначити, що на Харківщині продовжує діяти повітряна тривога. Мешканцям області рекомендується перебувати в укриттях до закінчення загрози.

Оновлені дані: п'ятеро загиблих внаслідок атаки на Харківський район

Згідно з новими даними, п'ятеро людей загинули в результаті удару РФ по Малоданилівській громаді Харківської області. Цю інформацію повідомив голова громади Олександр Гололобов.

Нагадаємо, що 18 травня російські війська знову атакували Харків. Близько 15:15 вони здійснили авіаудар по приватному житловому сектору у Шевченківському районі міста. В результаті цього обстрілу постраждали п'ять осіб, серед них 13-річна дівчинка та 16-річний хлопець. У восьмирічної дівчинки виникла гостра реакція на стрес. Пошкоджені принаймні п'ять приватних будинків і автомобіль.

За даними аналітиків ISW, Росія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківської області, який російські війська, ймовірно, планують розпочати після очікуваного захоплення міста Вовчанськ.

Читайте також