Окупанти перегруповуються на Харківському напрямку: аналіз ISW

Окупанти на Харківському напрямку
Окупанти на Харківському напрямку

На Харківському напрямку окупанти готуються до наступальних дій, повідомляє американський Інститут вивчення війни.

7 червня відбулися бої на північному сході від Харкова, але змін на лінії фронту не було помічено. Російські війська здійснюють перегрупування, що, ймовірно, попереджує наступальні дії. Офіцер Харківського угруповання повідомив, що 25 російських військових залишили свої позиції на Липцівському напрямку, і українські сили помітили невизначений елемент чеченського спецназу «Ахмат», який діяв як блокуючий загін.

Російські війська успішно продовжують наступальні операції на північний захід від Сватового уздовж лінії Куп'янськ-Сватове. Вони також просунулися на північний захід від Іванівки.

У районі Кремінної 7 червня російські та українські війська досягли успіхів, але підтвердження цього немає. Блогер твердив, що українські сили контратакували, але Інститут вивчення війни не знайшов підтвердження цих тверджень.

На Сіверському напрямку російські війська продовжують наступальні операції, але змін на лінії фронту не зафіксовано. Вони ведуть бої поблизу Білогорівки та Верхньокам'янського.

Поблизу Часового Яру російські війська також продовжують наступальні операції. Вони просунулися в північно-східному мікрорайоні Каналу.

Бої тривають й поблизу Авдіївки. Російські війська просунулися на схід від Новоолександрівки та в центрі Сокола.

На захід від Донецька також ведуться бої, але підтвердження змін на лінії фронту немає. Є твердження, що російські війська просунулися на південь від Побєди, але це не підтверджено.

На кордоні Донецько-Запорізької області тривають бої, але змін на лінії фронту не було помічено. Бої також ведуться на заході Запорізької області в районі Роботиного, Вербового та Копані.

Українські сили утримують свої позиції на східному березі Херсонської області.

Читайте також