Окупанти перекидають резерви на Бахмутський напрямок: аналіз ISW

Збройні сили України продовжують активні бойові дії на кількох ділянках фронту. Російські війська не припиняють спроби просунутися до Часового Яру і перекидати резерви на Бахмутський напрямок. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Прогрес української армії

20 лютого тривали змішані бої на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але жодних змін у лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано. Бойові дії продовжувалися поблизу Синьківки, Табаївки, Житлівки, Тернів, Торського, Ямполівки, Білогорівки.

20 лютого також велася активна оборона поблизу Бахмута, але жодних змін у лінії фронту не зафіксовано. Речник українського Групування військ "Хортиця" Ілля Євлаш повідомив, що російські війська продовжують намагатися просунутися до Часового Яру і перекидають резерви на Бахмутський напрямок.

Російські війська недавно зробили незначний прогрес на північний захід від Авдіївки. Геолокаційні знімки, опубліковані 20 лютого, показують, що російські війська зайняли східну частину Ласточкіного. Тривали бої в районах Степового, Ласточкіного, Сіверного, Первомайського і Невельського.

20 лютого російські війська також зробили прогрес на південний захід від Донецька під час змішаних боїв. Є повідомлення від російських і деяких українських джерел, що українські війська все ще у відступі з Побєди, але ISW не має візуальних доказів цього.

Російські війська недавно зробили незначний прогрес біля кордону Донецько-Запорізької областей, оскільки 20 лютого трималися змішані бої. Бої тривали в районах Малинівки, Старомайорського, Шевченка, Пречистівки і Золотої Ниви.

20 лютого не зафіксовано жодних змін у лінії фронту в районі Роботиного. Російські блогери повідомляли, що армія РФ захопила важливу висоту між Роботиним і Вербовим. Вони також стверджували, що українські війська контратакують в районі Роботиного, щоб відбити втрачені позиції.

20 лютого тривали змішані бої поблизу Кринок на лівому березі Херсонської області, незважаючи на заяви російських військових, які повідомили, що вони повністю контролюють цей населений пункт.

Нагадаємо, Міністерство оборони Росії оприлюднило заяви про очищення лівого берега Дніпра. Сили оборони півдня України спростували інформацію, поширену росіянами.