Окупанти планують розпочати другу фазу наступу на Харківщині – ISW

Окупанти наступають на Харківщину
Окупанти наступають на Харківщину

Загарбники з Росії можуть розпочати наступальну операцію на півночі Харківської області після захоплення міста Вовчанськ. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики вказують, що перекидання російського підкріплення до Харківської області свідчить про те, що для Кремля створення "буферної зони" на півночі з пріоритетом.

За словами фахівців інституту, окупанти, ймовірно, мають намір розпочати другу фазу своєї наступальної операції на півночі Харківської області після запланованого захоплення Вовчанська, хоча позиційні бої та можливі українські контратаки можуть вимагати від російських військ проведення ще однієї хвилі посилених штурмів у цьому районі, щоб завершити захоплення міста.

За даними ISW, окупанти утримують багато резервів Північного угруповання військ до наближення до планової кінцевої чисельності від 50 до 70 тисяч осіб.

Проте, на думку аналітиків ISW, навіть при необхідній кількості військових Північного угруповання для захоплення Харкова, їм не вистачить живої сили.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що російські загарбники перейшли до тактики атакування українських позицій вогнем артилерії та ударами КАБів.

Окупанти продовжують штурмувати Харківщину, але більшу частину Вовчанська контролюють українські сили оборони.

Слід зазначити, що на даному етапі загарбники намагаються затвердити своє присутність в місті, але вони зіштовхуються з опіром українських підрозділів.

Читайте також:

  • Битва за Харківщину. Командир легендарної 92-ї окремої штурмової бригади - про поточну ситуацію
  • Битва за Харківщину. Детальний аналіз
  • Голова Запорізької ОВА: Колаборанти з нашими паспортами їдуть у ЄС і отримують допомогу. Це несправедливо
  • Карта бойових дій в Україні станом на 31 травня 2024 року

Читайте також