Окупанти погрожують висадити десант під Харковом: Центр протидії дезінформації заспокоїв

Росія може висадити десант під Харковом, наслідуючи сценарій Гостомеля

За даними Американського Інституту вивчення війни (ISW), Росія планує формувати десант для висадки в тилах українських військ, зокрема під Харковом. Попередній приклад такого сценарію - висадка в Гостомелі на початку широкомасштабного вторгнення. Однак Центр протидії дезінформації повідомляє, що ворог не має резервів для наступу.

За словами Андрія Коваленка, заступника керівника Центру протидії дезінформації, "Гостомельський сценарій" під Харковом є неправдоподібним. Зброя ЗСУ здатна оперативно знищувати будь-які літаки і гвинтокрили.

Прикладом ефективної дії ЗСУ є збиття російського літака А-50 над Азовським морем, до цього були і інші подібні випадки. Україна посилила системи протиповітряної оборони (ППО) та готується до можливої висадки десанту.

Недовіра до російських джерел інформації

Центр протидії дезінформації закликає довіряти лише верифікованим джерелам інформації, оскільки ймовірність поширення фейкових новин про вторгнення Росії зростає.

Загроза наступу під Харковом

За інформацією The Telegraph, Росія може готуватися до наступу під Харковом, оскільки останнім часом збільшує кількість бомбардувань північно-східного міста та його прилеглого регіону. Було переміщено більше бронетехніки та артилерійських знарядь для підтримки штурмових піхотних груп, складених в основному з військових підрозділів "Шторм Z".