Окупанти посилили атаки на одному з напрямків – Генштаб

За останню добу триває війна Росії проти України. Згідно з даними Генерального штабу Збройних сил України, за минулу добу відбулося 71 бойове зіткнення.

Визволення України від російської агресії

Противник здійснив 3 ракетних та 159 авіаційних ударів. Також було проведено 162 обстріли з реактивних систем залпового вогню. У результаті цих атак постраждали громадяни, є поранені та загиблі. Були також зруйновані будинки та об’єкти інфраструктури.

Серед міст, які були атаковані авіацією, є Кругле Харківської області, Новоєгорівка, Білогорівка Луганської області, Терни, Роздолівка, Часів Яр, Орлівка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Старомайорське Донецької області; Новодарівка, Долинка, Жовта Круча, Мала Токмачка Запорізької області; Кринки Херсонської області.

Також було обстріляно понад 100 населених пунктів на територіях Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Напрямки воєнних дій

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зосереджує свої війська, проводить диверсійні акції та створює мінно-вибухові загородження вздовж кордону в білгородській області.

На Куп'янському напрямку не відбулися жодні наступальні дії.

На Лиманському напрямку воїни українських сил змогли відбити атаки противника в районі Ямполівки Донецької та Білогорівки Луганської областей.

На Бахмутському напрямку сили оборони відбили 10 атак противника неподалік Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські воїни продовжують стримувати ворога, який намагається оточити Авдіївку. За минулу добу відбулося 20 атак нашого ворога в районі Авдіївки та 4 атаки неподалік Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку українські воїни змогли стримати противника неподалік Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Противник намагався поліпшити своє тактичне положення за допомогою авіації, проте його спроби були безуспішні і призвели до відчутних втрат.

На Новопавлівському напрямку не було жодних наступальних дій з боку противника.

На Запорізькому напрямку сили оборони відбили 3 атаки противника в районі Малої Токмачки та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку сили оборони продовжують утримувати свої позиції та відбивати штурми військ окупантів. Противник не здобуває успіху і завдає великих втрат. За минулу добу було проведено 5 безуспішних штурмів противника, а українські воїни продовжують активні дії з метою завдачі ворогові втрат.

Успішний контрнаступ ЗСУ

За минулу добу авіація та ракетні війська нанесли удари по 11 районах зосередження особового складу ворога, 1 пункту управління та 3 районах розташування зенітно-ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ нанесли удари по 4 районах зосередження особового складу, 7 артилерійських засобах, 3 засобах протиповітряної оборони, 3 пунктах управління, 2 складах боєприпасів та 1 засобу радіоелектронної боротьби противника.