Окупанти посилили обстріли: що відбувається на Харківському напрямку

Російські загарбники продовжують обстріли на північному напрямку Харківської області

Сьогодні, 10 травня, російські військовики посилили обстріли на північному напрямку Харківської області, зокрема міста Вовчанськ. Українські військові успішно відбивають атаки і не втратили жодної території. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Окупанти посилили обстріли на північному напрямку. Передусім противник завдає ударів по місту Вовчанськ. Усю ніч тривали обстріли з КАБів, РСЗВ та артилерії. Були безуспішні спроби ДРГ прорвати кордон. Збройні сили України впевнено тримають позиції: не втрачено жодного метра. Угрупування противника не становить загрози для Харкова, його сил вистачає лише для провокацій на північному напрямку», – написав Синєгубов.

Одночасно, керівник Вовчанської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі повідомив, що Вовчанськ є місцем інтенсивного ворожого обстрілу вже третю ніч поспіль. Він також зазначив, що перетину кордону не було.

«Складно сказати, з яких саме населених пунктів обстрілюють. Перетину кордону немає. Займаємось евакуацією. Дітей у місті не залишилось», – повідомив Гамбарашвілі.

Російські загарбники повідомляють про захоплення деяких населених пунктів Харківщини, наприклад, Гатища та Стрілеча.

Стрілеча – пункт пропуску через державний кордон України на кордоні з Росією. Через пропускний пункт здійснюється пішохідний контроль.

Розташований у Харківській області, Харківський район, поблизу села Стрілеча, на автошляху місцевого значення. З російського боку розташований пункт пропуску «Журавлівка», Білгородський район Білгородської області.

Нагадаємо, Росія може зростити напруженість на кордоні Харківської області, проте немає загрози наступу на Харків, попередив Центр протидії дезінформації.