Окупанти посилили перевірки на кордоні Луганщини з Росією

Окупанти підсилили перевірки на кордоні Луганщини з Росією
Окупанти підсилили перевірки на кордоні Луганщини з Росією

Російські загарбники посилюють перевірки на кордоні між ЛНР і РФ

Російські окупанти збільшили кількість перевірок на кордоні між так званою Луганською Народною Республікою (ЛНР) і Російською Федерацією. Незважаючи на обіцянки скасувати їх для жителів, які покидають тимчасово окуповану територію. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

Зазначається, що окупанти ускладнюють життя місцевим мешканцям, які прямують до Росії. Значно збільшилась кількість огляду речей, документів та гаджетів людей. Окупанти багаторазово запитують про мету поїздки.

«Якщо мають інформацію, що особа бажає виїхати на підконтрольну уряду України територію - затримують на 10 діб для більш детальної перевірки. Намагаються утримати насильно», - підкреслив очільник Луганської ОВА.

Він також нагадав, що перевірки для тих, хто виїжджає з території ЛНР, росіяни обіцяли скасувати ще восени 2022 року.

Нагадаємо, мобілізованим до російської армії шахтарям пропонують написати заяву про звільнення в обмін на грошову компенсацію за невикористану відпустку. Це означає, що вони втратять усі соціальні гарантії, передбачені трудовим законодавством. Начальник Луганської ОВА Артем Лисогор наголосив, що на період мобілізації трудовий договір з шахтарями призупинений, тому така пропозиція фактично означає добровільну відмову від будь-яких соціальних гарантій.

Нагадаємо, окупанти мілітаризують українських дітей на окупованих територіях.

Читайте також