Окупанти посилили використання хімічної зброї на одному з напрямків: аналіз ISW

На заході Запорізької області окупанти віддерлися вперед під час позиційних боїв. Ворог використовує сльозогінний газ з безпілотників. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Прогрес українських сил

23 березня тривали позиційні бої на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але зміни в лінії фронту не підтвердилися. Бойові дії тривали біля Синьківки, Табаївки, Берестового, Тернів та Ямполівки, Білогорівки.

Командир українського взводу, який діє на Лиманському напрямку, повідомив, що російські війська в цьому районі проводять невеликі штурми з піхотою та артилерійською підтримкою, використовуючи безпілотники та зенітну підтримку. Окупанти здійснюють такі штурми щодня. Нещодавно провели механізований штурм із застосуванням 10 одиниць бронетехніки, але українські сили знищили шість з них.

23 березня Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська захопили Іванівське. Українські джерела повідомили про російське просування на захід від Іванівського. Американський Інститут вивчення війни (ISW) не має підтверджень цих заяв.

Бойові дії тривали біля Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки, Нью-Йорка, Сіверська, Роздолівки, Веселого та Спірного. Командир українського батальйону, який діє на Бахмутському напрямку, заявив, що російські сили ведуть штурм з використанням механізованої техніки для підтримки та перевезення піхоти, але українські сили завдають значних втрат російським військам.

Російські війська незначно просунулися на захід від Авдіївки під час боїв у цьому районі. Вказується, що російські війська також просунулися на південь від Бердичів та на захід від Тоненького. Інформацію про просування на північний захід від Тоненького та на північ від Орлівки (на захід від Авдіївки) не підтвердили.

Російські війська раніше незначно просунулися на південний захід від Донецька під час позиційних боїв. Українські сили відбили атаки на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки, а також на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки та Костянтинівки.

23 березня на кордоні Донецько-Запорізької області були позиційні бої, але зміни на лінії фронту не підтвердилися. Бойові дії тривали поблизу Новодарівки, Урожайного, Старомайорського та Водяного.

23 березня російські війська просунулися на захід від Запорізької області під час позиційних боїв поблизу Роботиного та Вербового. Українські сили повідомили, що російські війська протягом останніх чотирьох днів не проводили жодних штурмів в цьому районі, але використовували бронетехніку.

Українські джерела повідомили, що 23 березня українські сили відбили два російські напади на лівому березі Херсонської області, зокрема в районі Кринок.