Окупанти припинили наступ на двох напрямках – Генштаб

763 день триває повномасштабна війна Росії проти України. За останню добу було зафіксовано 49 бойових зіткнень. Ворог здійснив 7 ракетних та 60 авіаційних ударів, а також 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках

Ситуація без змін. Не виявлено ознак формування наступальних угруповань ворога.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує зберігати свою військову присутність в прикордонних районах. Він також здійснює диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території РФ та накопичує мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону України. Ворог здійснив авіаційні удари в районах населених пунктів Ветеринарне Харківської області та Харків. Також було обстріляно близько 10 населених пунктів, включаючи Хрінівку, Гірськ, Мхи, Тимоновичі, Костобобрів, Михальчину Слободу Чернігівської області; Кучерівку, Старикове, Кіндратівку, Веселівку, Басівку Сумської області; Ветеринарне, Борисівку, Амбарне, Стрілечу Харківської області.

На Куп'янському напрямку

Ворог не здійснював наступальних дій. Однак, були здійснені авіаційні удари в районі населених пунктів Новоєгорівка, Іванівка, Кислівка Харківської області. Під обстрілами також опинилися близько 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку

Наші війська відбили дві атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону. Був зроблений авіаційний удар в районі населеного пункту Ямполівка Донецької області. Близько 10 населених пунктів також зазнали обстрілів, включаючи Макіївку Луганської області і Серебрянку, Спірне, Донецьку область.

На Бахмутському напрямку

Наші війська відбили чотири атаки в районах Іванівського та Андріївки Донецької області, де ворог, з підтримкою авіації, намагався покращити свої позиції. Також було здійснено авіаційні удари в районах Нового та Дружби Донецької області. Обстріляні були приблизно 10 населених пунктів, зокрема Богданівка, Васюківка та Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку

Наші захисники відбили дев'ять атак в районах Бердичі, Семенівка та Невельського Донецької області, де ворог, з підтримкою авіації, намагався вибити наші позиції. Було зроблено авіаційний удар в районі населеного пункту Цукурине Донецької області. Близько 10 населених пунктів також зазнали обстрілів, включаючи Олександропіль, Керамік, Новобахмутівку, Семенівку, Українськ Донецької області.

На Новопавлівському напрямку

Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки та Новомихайлівки, де ворог, з підтримкою авіації, 21 раз намагався прорвати наші позиції. Було зроблено авіаційні удари в районах Олександропіль, Катеринівка, Єлизаветівка, Велика Новосілка Донецької області. Близько 15 населених пунктів також зазнали обстрілів, включаючи Красногорівку, Георгіївку, Парасковіївку, Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку

Ворог, з підтримкою авіації, провів три атаки на позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області. Близько 10 населених пунктів також зазнали обстрілів, включаючи Полтавку, Рівнопіль, Чарівне, Оріхів, П'ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку

Противник не проводив наступальних дій. Однак, були обстріли міста Херсона та Михайлівки Херсонської області, а також Нікополя Дніпропетровської області.

Протягом дня авіація ЗСУ нанесла удари по 10 районах розташування особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Ракетні війська завдали ударів по двом районам розташування особового складу, одному засобу протиповітряної оборони, одній станції РЕБ та ще одному важливому об'єкту противника.

Нагадуємо, що у 2024 році існує ймовірність відкриття нового активного напрямку фронту з боку окупантів.

Варто зазначити, що російські загарбники використовують затримку допомоги для України для силових атак, але не мають достатніх ресурсів для великого прориву.