Окупанти припинили штурми на одному з напрямків – Генштаб

Україна продовжує боротьбу з Росією на 770-й день війни. За добу було зафіксовано 54 бойових зіткнення, під час яких ворог здійснив 5 ракетних та 50 авіаційних ударів, а також провів 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це повідомили з Генерального штабу ЗСУ.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках

На цих напрямках ситуація стабільна, немає ознак формування наступальних угруповань ворога.

Ситуація на Сіверському та Слобожанському напрямках

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує проводити диверсійну та розвідувальну діяльність, завдаючи обстрілів населених пунктів з території РФ. Також ворог збільшує щільність мінно-вибухових загороджень на державному кордоні. Від авіаційних ударів та артилерійських обстрілів постраждали десятки населених пунктів.

Ситуація на Куп'янському напрямку

Силами української оборони було відбито одну атаку противника на населений пункт Андріївка. Ворог також здійснив авіаційні удари та артилерійські обстріли на інших населених пунктах цього напрямку.

Ситуація на Лиманському напрямку

Наші війська відбили три атаки противника в районі населеного пункту Терни. Також ворог завдав артилерійських та мінометних обстрілів багатьох населених пунктів.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Українська армія відбила 10 атак противника в районах Білогорівки, Спірного, Андріївки та Кліщіївки. Ворог також здійснив авіаційні удари та артилерійські обстріли на інших населених пунктах цього напрямку.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Українські захисники відбили 8 атак противника на населені пункти Бердичі, Уманське, Яснобродівка, Первомайське та Невельське. Ворог також здійснив авіаційні удари та артилерійські обстріли на інших населених пунктах цього напрямку.

Ситуація на Новопавлівському напрямку

Українські сили продовжують стримувати ворога в районах Новомихайлівки та Урожайного. Противник здійснив авіаційні удари та артилерійські обстріли на інших населених пунктах цього напрямку.

Ситуація на Оріхівському напрямку

Противник не здійснив наступальних дій, але зробив авіаційні удари та артилерійські обстріли на десятки населених пунктів.

Ситуація на Херсонському напрямку

Ворог не здається замаху вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби він здійснив кілька атак та обстрілів на зазначеному напрямку.

Протягом доби авіація і ракетні війська здійснили удари по розташуванню ворожої техніки та особового складу. Україна також зазнала часткових втрат у територіальному контролі, оскільки Росія захопила понад 300 кв. км української території. У ближчому майбутньому планується звільнення зі строкової служби 7 тис. військовослужбовців.