Окупанти припинили штурмові дії на одному з напрямків – Генштаб

За 765-ту добу російсько-української війни було зафіксовано 61 бойове зіткнення. Ворог здійснив 38 ракетних та 59 авіаційних ударів, а також 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Волинський та Поліський напрямки

Ситуація без суттєвих змін. Ворог не формує наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник продовжує зберігати військову присутність прикордонних районах, проводить розвідувальну діяльність та здійснює обстріли населених пунктів з території Російської Федерації. Ворог також нарощує щільність мінно-вибухових загороджень на державному кордоні. Внаслідок цього були завдані авіаційні удари в деяких районах Харківської, Сумської та Чернігівської областей.

Куп'янський напрямок

Противник не здійснював наступальних дій. Водночас були обстрілені деякі населені пункти Харківської області.

Лиманський напрямок

Наші війська відбили 10 атак противника, який намагався прорвати оборону. Були також завдані авіаційні удари в деяких районах Донецької та Луганської областей. Кілька населених пунктів також постраждали через артилерійські обстріли.

Бахмутський напрямок

Наші війська відбили дві атаки противника, який намагався покращити своє тактичне положення. Також були завдані авіаційні удари в деяких районах Донецької області. Декілька населених пунктів також опинились під артилерійським вогнем.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили 16 атак противника, який намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів. Були також завдані авіаційні удари в деяких районах Донецької області. Кілька населених пунктів зазнали обстрілів з артилерії та мінометів.

Новопавлівський напрямок

Наші війська продовжують стримувати ворога, який намагається прорвати оборону. Також були завдані авіаційні удари в деяких районах Донецької та Запорізької областей. Кілька населених пунктів також опинились під артилерійським вогнем.

Оріхівський напрямок

Ворог здійснив дві атаки на позиції наших військ. Також були завдані авіаційні удари в деськах районах Запорізької області. Кілька населених пунктів зазнали обстрілів з артилерії та мінометів.

Херсонський напрямок

Противник здійснив дві атаки на позиції наших військ на лівому березі Дніпра. Кілька населених пунктів також зазнали обстрілів з артилерії та мінометів.

Війська України також здійснили авіаційні удари по пунктам управління та зосередженням противника. Підрозділи ракетних військ також завдали ударів противнику.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські військові стабілізували ситуацію на фронті, але є інформація про можливий контрнаступ з боку Росії.

Сьогодні вночі російські терористи здійснили масовану ракетно-дронову атаку на Україну, що призвело до проблем з електропостачанням в деяких регіонах.