Окупанти привласнюють понад тисячу баз відпочинку на Азовському морі – Центр нацспротиву

Окупанти привласнюють бази відпочинку на Азовському морі
Окупанти привласнюють бази відпочинку на Азовському морі

Російські окупанти планують націоналізувати понад тисячу баз відпочинку на Азовському морі

Російські окупанти намірені націоналізувати понад тисячу баз відпочинку на узбережжі Азовського моря. Відповідні кроки були покладені ще на самому початку війни, повідомляє Центр національного спротиву.

Зокрема, гауляйтер Запоріжжя Євген Балицький заявив, що вже понад тисячу баз відпочинку на узбережжі моря визнано "безхазяйними". З цим статусом, ці об'єкти стають під загрозою націоналізації. Важливо відзначити, що останній термін для реєстрації нерухомого майна на Росію - 1 січня 2028 року.

Гауляйтер пояснив, що ці кроки зумовлені "привабливістю для туристів" та "створенням нових робочих місць".

Центр національного спротиву додатково відзначив, що ворог почав забирати нерухомість вже з початку війни, особливо на узбережжі Азовського моря.

"З перших днів повномасштабного вторгнення, вони почали захоплювати пансіонати та бази відпочинку. Найкращі об'єкти були захоплені спочатку, а прості перетворені на казарми для російських солдатів", - розповів ресурс.

Нагадаємо, що в вересні Центр національного спротиву повідомив, що російські війська планують відбирати також земельні ділянки на тимчасово окупованих територіях України.

Проблема з громадським транспортом в окупованому Луганську

З'явилася проблема з громадським транспортом в тимчасово окупованому Луганську через масову мобілізацію водіїв автотранспорту. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях України загарбники посилили заходи з "фільтрації" серед підлітків з приводу "запобігання злочинності".

Також російські окупанти активно вербують молодь на тимчасово окупованих територіях України. Згідно з даними Центру національного спротиву, окупанти створюють різноманітні "патріотичні" організації, такі як "Молода гвардія", використовуючи їх як прикриття для військової підготовки молоді.

Читайте також