Окупанти просунулися на кількох напрямках: аналіз ISW

Окупанти просунулися на кількох напрямках: аналіз ISW
Окупанти просунулися на кількох напрямках: аналіз ISW

Окупанти недавно продовжили наступальні дії на Донеччині, просунувшись вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна та в межах Красногорівки. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Російські війська намагалися перейти до нападу на півночі Харківської області 20 і 21 червня, але не змогли просунутися далі. Зокрема, були здійснені атаки на район Липців на північ від Харкова та на район Вовчанська та Тихого на північний схід. Але не було активних наступальних дій у цих напрямках 21 червня, замість цього російські військові наносили сильні удари з керованими бомбами з Білгородської області.

Також, 21 червня російські війська продовжили наступ на Сіверському напрямку, проте змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

Крім того, продовжуються наступальні дії біля Часового Яру, проте також не зафіксовано змін лінії фронту на цій ділянці. Російські блогери заявляють, що окупанти просунулися на два кілометри поблизу Нью-Йорка та Торецька та вийшли на околиці Північного, але ці дані не отримали підтвердження від ISW.

Російські війська також продовжують наступ у районі Авдіївки, але змін лінії фронту не зафіксовано. Дані блогерів про просування на північний берег Карлівського водосховища та на захід від Нетайлового також не підтвердило ISW.

Нарешті, окупанти останнім часом просуваються на захід і південний захід від Донецька. За геолокаційними знімками, російські війська рухаються на захід від Новомихайлівки та в Красногорівці.

Також, тривають позиційні бої на кордоні Донецько-Запорізької області біля Старомайорського та Урожайного, на заході Запорізької області, а також на півдні Херсонської області в районі Кринок і Козачих Лагерів, а також на островах у дельті річки Дніпро.

Читайте також