Окупанти просунулися на північний захід від Бахмута: аналіз ISW

Російські окупаційні війська здійснили просування в районі Богданівки і Роботиного

За звітом американського Інституту вивчення війни (ISW), російські окупаційні війська незначно просунулися на південний схід від Богданівки і відбили позицію на південь від Роботиного.

Позиційні бої на Куп'янсько-Сватовській лінії

У рамках позиційних боїв, що тривають на лінії Куп'янськ-Сватове-Кременна, російські війська просунулися на захід від Кремінної.

Бої також тривають на північний схід від Куп'янська, на захід від Кремінної і на південь від Кремінної.

Український представник заявив, що російські війська продовжують перекидати новий персонал і техніку на Куп'янський напрямок для ротацій і поповнення втрат.

Українські офіційні особи повідомили про удар російських військ по Куп'янську, у результаті якого було використано до 12 плануючих бомб.

Російські війська просунулися в районі Бахмута

За геолокаційним відео, російські війська трохи просунулися на південний схід від Богданівки, що знаходиться на північний захід від Бахмута.

Позиційні бої також тривають у районі Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки, Південного та Нью-Йорка на південь від Бахмута.

Обмежені позиційні бої також мають місце на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Невельського.

Позиційні бої тривають також на захід від Донецька в районі Георгіївки та на південний захід від Донецька в районі Побєди та Новомихайлівки.

Генеральний штаб України повідомив про обмежені позиційні бої недалеко від Пречистівки та Старомайорського в районі Донецько-Запорізького кордону.

Наступ російських військ у західній частині Запорізької області

Російські війська також продовжують наступ у західній частині Запорізької області. Відео з геолокацією показує, що російські війська відбили позицію на південь від Роботиного.

Генеральний штаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Роботиного, Вербового та Малої Токмачки.

Позиційні бої на східному березі Херсонської області

Позиційні бої тривають на східному березі Херсонської області, але змін на лінії фронту у цьому районі не було.

Раніше було повідомлено, що російська авіація завдала удару по позиціях власних збройних сил у районі Авдіївки Донецької області під час боїв за місто.

Читайте також: 

  • Військовий пояснив, чому ЗСУ вийшли з Авдіївки
  • Зеленський оцінив втрати ЗСУ в Авдіївці
  • Третя штурмова показала наслідки боїв за Авдіївку (відео)
  • Авдіївка в окупації. Путін вдарив вітальну телеграму