Окупанти просунулися під Авдіївкою: аналіз ISW

Російські окупанти продовжують наступ на північний захід від Авдіївки з метою оточення і захоплення населеного пункту. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

Бойові дії на лінії фронту

26 квітня на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна тривали позиційні бої, але змін у лінії фронту не було. Також відсутні докази просування російських військ поблизу Тернів і Ямполівки.

На Сіверському напрямку також спостерігались позиційні бої, але без змін у лінії фронту. Бойові дії тривали в районах Верхньокам'янського, Миколаївки, Виїмки та Спірного.

Російські війська продовжують наступ у районі Часового Яру, проте без змін у лінії фронту. Бойові дії відбуваються поблизу Богданівки, мікрорайонів Новий і Канал, заповідника Ступки-Голубовського, Кліщіївки та Шумів.

За словами речника Групи військ Української Хортиці, російські війська атакують Богданівку, Іванівське, Кліщіївку та Андріївку з метою оточення Часового Яру. Військовий також попереджає про можливе захоплення Краматорської агломерації.

Російські війська просунулися і наблизилися до Авдіївки. За геолокаційними кадрами, вони зайняли центр Соловйового і Семенівку.

На захід і південний захід від Донецька тривають наступальні дії російських військ. Проте, змін у лінії фронту поки не було. Бойові операції відбуваються біля Красногорівки, Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки та Водяного.

Також тривають позиційні бої на кордоні Донецько-Запорізької областей. Про просування російських військ до 200 метрів від Урожайного немає візуальних доказів. Позиційні бої також тривають поблизу Роботиного та Вербового.

На лівому березі Херсонської області також спостерігається незначний просування російських військ. Але варто відзначити, що наступ у цьому районі не є останнім.