Окупанти просунулися поблизу Часового Яру: аналіз ISW

Атака окупантів поблизу Часового Яру
Атака окупантів поблизу Часового Яру

Російські війська вже проникли до Сіверського Донець-Донбасу північніше Часового Яру. За даними американського Інституту вивчення війни, якщо російські війська зможуть використати це просування, вони можуть атакувати Часів Яр з півночі.

Українські сили змогли відбити кілька позицій на північний схід від Вовчанська і зараз займають ці позиції. Загальний рух російських сил під Вовчанськом зменшився.

Російські війська проводять наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але досягнення в цьому напрямку поки немає.

Окупанти недавно здійснили атаку на сіверському напрямку та зробили незначне просування в інших районах.

Зазначається, що російські війська намагаються проникнути до Часового Яру через канал Сіверський Донець-Донбас. Армія РФ також просувається на північний захід та південний захід від Авдіївки. Вони досягли незначного успіху на південному березі Самойлової балки на північний схід від Сокіла.

Російські війська також просунулися на південний захід від Донецька і проводять атаки в районі кордону Донецько-Запорізької області.

Підтверджень змін лінії фронту на заході Запорізької області не було, але тривали бої в районі Малої Токмачки.

В херсонському напрямку також розповідають про бої, але російським військам ускладнюється діяльність через українську радіоелектронну боротьбу.

Читайте також