Окупанти просуваються на кількох напрямках: аналіз ISW

Окупанти нападають на декілька напрямків: аналіз ISW
Окупанти нападають на декілька напрямків: аналіз ISW

Згідно з звітом американського Інституту вивчення війни (ISW), російські загарбники продовжують свої атаки по всій лінії фронту в Україні. Зокрема, їх сили просунулися біля Куп'янська, Часового Яру, Авдіївки, Донецька і Кринок.

Геолокаційні кадри, опубліковані 6 червня, показують, що російські сили продовжують просуватися на різних напрямках. Наприклад, вони просунулися поблизу Вовчанська, Воловецького, Іванівки, Октябрського та Білогорівки.

Крім того, російські війська здійснили успішне просування поблизу Часового Яру та Авдіївки. На кадрах було помітно, як українські сили активно відбивали атаку російських загарбників.

Також, окупанти посилюють свою активність біля Донецька та на кордоні Донецько-Запорізької області. Вони продовжують проводити наземні атаки біля Красногорівки, Парасковіївки, Урожайного та Роботиного. Незначне просування також відбулося на лівому березі Дніпра поблизу Кринок.

Звіт Генштабу ЗСУ стверджував, що російські війська не здійснювали наступальних операцій біля Липців 6 червня, але зазначив, що загарбники продовжують наземні атаки у різних районах країни. У зв'язку з цим, ситуація на фронті залишається напруженою і вимагає уваги.

Читайте також