Окупанти провели невдалий штурм поблизу Кремінної: аналіз ISW

Напад російських загарбників на Кремінну
Напад російських загарбників на Кремінну

Українські війська відновили свої позиції на північному сході від Часового Яру після важких боїв 13 травня. Також російські війська продовжували атакувати на північ і північний схід від Харкова, але не змогли просунутися. Генштаб ЗСУ повідомив про наземні атаки РФ у різних районах Харківської області, але їх вдалося відбити.

13 травня також було зафіксовано неуспішну спробу механізованого штурму з боку російської армії на захід від Кремінної. Українські сили знищили п'ять танків і п'ять БМП російських військ. Також у Часів Яру були задіяні до 25 тисяч російських військових, повідомив речник української артилерійської бригади.

Російські війська продовжували наступ на захід від Авдіївки на декількох напрямках. Були позиційні бої на Сіверському напрямку в районі Бахмута, але російські війська не змогли просунутися. Змін лінії фронту в Запорізькій області не зафіксовано. Також тривало протистояння поблизу Роботиного та Вербового.

На лівобережній Херсонщині також були позиційні бої неподалік Кринок. Російські війська зазначали проблеми з евакуацією поранених через проблеми з човнами і українськими безпілотниками в цьому районі.

Читайте також