Окупанти розстріляли українських військовополонених: розпочато розслідування

Українські військовополонені були розстріляні окупантами
Українські військовополонені були розстріляні окупантами

Три українських військовополонених були розстріляні російськими окупантами на Торецькому напрямку, повідомили в Офісі генерального прокурора.

Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування про порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

"Збройні сили РФ систематично та цинічно порушують норми міжнародного гуманітарного права. 3 вересня 2024 року в Telegram-каналі опубліковано інформацію щодо ймовірного розстрілу українських військовослужбовців ЗС РФ", - зазначили в Офісі генпрокурора.

Повідомляється, що троє військових, які були частиною однієї з бригад ЗСУ, вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них наблизився ворог. Окупанти змусили їх полежати обличчям на землю, а потім негайно розстріляли їх ззаду.

"Умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин", - наголосили в Офісі генпрокурора.

Наразі проводиться перевірка поширених даних. Здійснюється ряд слідчих дій з метою встановлення всіх обставин цієї події.

Читайте також