Окупанти скаржаться, що ЗСУ знищили стратегічно важливий міст Курщини (фото)

Фото зруйнованого мосту на Курщині
Фото зруйнованого мосту на Курщині

Українські російські окупанти заявляють, що місцеві війська знищили міст через річку Сейм біля села Глушкове в Курській області. Ця новина була опублікована російськими Telegram-каналами.

Зазначається, що цей міст є найважливішою артерією логістики в регіоні.

Росіяни твердять, що українські Збройні Сили випустили кілька американських ракет Himars по мосту.

Також пропагандисти запевняють, що до мосту прилетіли два боєприпаси сімейства Mlrs, один з яких влучив в автомобіль, в якому їхали російські волонтери.

Як зазначається, після останнього удару, який набувся приблизно о 17:00 за київським часом, обрушився один з прольотів мосту. Наразі частина Глушківського району є відрізаною - це села Тьоткіно, Попово-Лежачі, Волфіно і ще близько 27 населених пунктів.

Зазначають, що міст був найважливішою логістичною артерією російських військ в цьому районі. Російські "воєнкори" бояться, що його знищення може означати початок захоплення Глушківського району.

Крім того, російський пропагандист Роман Альохін стверджує, що ЗСУ також завдають ударів по мосту в селі Зване і мають намір захопити ділянку Глушківського району вздовж річки Сейм.

Про це заявляють інші пропагандистські пабліки. Росіяни стверджують, що в Званому ЗСУ в даний момент завдають удару по мосту.

Нагадаємо, в Курській області на території, що контролюється Україною, було створено військову комендатуру. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. За словами Сирського, ЗСУ взяли під контроль 82 населених пункти і просунулися на 35 км, контролюючи понад тисячу квадратних кілометрів території Російської Федерації.

Читайте також