Окупанти штурмують Часів Яр, активізувались біля Нью Йорка – Генштаб

Окупанти штурмують Часів Яр
Окупанти штурмують Часів Яр

Протягом доби російські військові посилили свої атаки на декількох напрямках фронту. Вони використовують авіацію та земні сили, щоб прорвати оборону України. Про це повідомили з Генерального штабу Збройних Сил України.

За даними Генштабу, найактивніша боротьба відбувається на напрямках Покровського, Торецького і Харківського. Українські військові зупиняють наступ окупантів і жорстко відповідають на їхні атаки.

Зараз кількість бойових зіткнень складає майже сто, всього за цей час їх було зафіксовано 99.

Російські загарбники намагаються захопити місто Часів Яр та набагато активнішують біля Нью Йорка.

Останні події на фронті

Нагола підсилені атаки ворога спостерігаються на Харківському напрямку. Окупанти атакують з повітряною підтримкою, вже було шість авіаударів за добу. Кількість зіткнень зросла до 15. Вся сила окупантів сконцентрована в районах Глибокого та Вовчанська. Бої тривають преимуществоей разі поблизу Глибокого, інші ворожі атаки були зупинені. Втрати окупантів уточнюються.

Також збільшилась інтенсивність атак російських окупантів на Куп'янському напрямку. Ворог атакував військові позиції в районах Синьківка, Андріївка та Стельмахівка восем разів. У боях за Синьківку окупанти використали зброю з літаків. Втрати уточнюються.

На Лиманському напрямку зафіксовано шість атак ворога, половина з них була відбита. У боях поруч з Торецьким та Макіївкою продовжуються боротьба.

Російський агресор продовжує атакувати позиції неподалік Спірного, Виїмки, Федорівки та Верхньокам'янського на Сіверському напрямку. Кількість зіткнень зросла до п'яти. Наші військові відбили дві атаки, у трьох інших боях боротьба триває. Окупанти скинули керовану авіабомбу поблизу Добропілля.

На Краматорському напрямку окупанти атакують Часів Яр з повітряною підтримкою - вони здійснили три авіаудари по місту. Інші дві атаки поблизу Андріївки та Новомаркового були відбиті.

Кількість ворожих атак на Торецькому напрямку зросла до 17. Ворог зосередив свої зусилля на Північному та Нью Йорку. Бої тривають. Торецьк та Північне були обстріляні внаслідок трьох авіаударів окупантів.

На Покровському напрямку противник атакує найактивніше. Зараз зафіксовано 21 зіткнення. Чотири з них тривають поблизу Новоолександрівки та Карлівки. В району Олександрополя та Уманського окупанти п'ять разів обстріляли некерованими ракетами.

На Курахівському напрямку триває боротьба в двох районах біля Красногорівки. Додатково, ворог атакував у районах Георгіївки та Парасковіївки. За даними, зараз загалом відбулося 12 атак від окупаційної армії.

На Времівському напрямку ворог двічі атакував поблизу Костянтинівки. Також були обстріли Катеринівки шістьма авіаударами і дві ракети в районі Урожайного.

На Оріхівському напрямку ворог провів вісім атак в районах Новодарівки, Малої Токмачки і Новоандріївки. Також окупанти випустили близько ста некерованих авіаракет по Гуляйполю, Лобковому, Рівнополю, Кам'янському та П'ятигатках.

На Придніпровському напрямку окупанти двічі неуспішно намагалися витіснити українських військових із їхніх позицій на лівому березі Дніпра.

На інших напрямках ситуація залишається без змін.

Як повідомлялося раніше, російські загарбники нещодавно продовжили наступальні дії на північний захід від Авдіївки.

Читайте також